Puliszka, ma divatos nevén polenta egy egyszerű kukoricadarából készült étel, amelyet natúr változatában köretként, felturbózott módon pedig akár főételként is lehet fogyasztani. Ráadásul elkészítése olyan pofon egyszerű, hogy még a legrosszabb háziasszonyok sem tudják elrontani. Mutatjuk 10 lépésben, hogy készítsd el a mi póréhagymás-vargányás változatunkat. Az arányok két adagra értendőek.
1. Készítsd zöldség-alaplét! Ha nem akarsz vele bajlódni, oldj fel egy húsleveskockát egy liter vízben!
2. Kis olajon párolj üvegesre egy fél apróra vágott vöröshagymát és pár karika póréhagymát.
3. Adj hozzá egy nagyon kevés szárított vargányát, keverd össze.
4. Pár pillanattal később öntsd fel fél liter alaplével.
5. Ha forr az alaplé, adj hozzá 10 deka kukoricadarát és folyamatos kevergetés mellett várd meg, amíg pár perc alatt besűrűsödik.
6. A polentát öntsd bele egy tálba vagy egy tepsibe, egyengesd el és várd meg, hogy teljesen kihűljön.
7. A kihűlt polentát darabold fel kedved szerint és emeld ki a tálból a szeleteket.
8. Forró zsiradékon mindkét oldalát pirítsd meg egy kicsit a polenta-szeleteknek.
9. Készítsd hozzá zöld fűszeres mártogatóst! Egy kevés tejfölt sózz, borsozz, ízesítsd kedvedre, öntsd egy kis tálba és tálad a polenta mellé.
10. Melegen, vagy langyosan fogyaszd akár köretnek, akár főételnek.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.