A hagyományos módon készült madártej nagyjából 15-20 deka cukrot tartalmaz, így cseppet sem mondható diétásnak. Mi azonban újragondoltuk, és bár az elkészítés módján nem változtatunk, az alapanyagokat megreformáltuk.
Négy adag madártejhez fél liter tejet felteszünk alacsony lángon a tűzhelyre melegedni. Közben három tojást kettéválasztunk, a fehérjéből kemény habot készítünk és hozzáadunk egy púpozott evőkanál nyírfacukrot vagy más édesítőt. A sárgáját egy evőkanál vaníliás proteinporral habosra keverjük. Vigyázzunk, hogy a tej ne fusson ki! Ha a tej felforrt, kanállal készítsünk nagyobb galuskákat a tojáshabból és tegyük a tejbe. A galuskákat egy percig főzzük, majd fordítsuk meg és további egy percig hagyjuk főni. Egy tálra szedjük ki. Ha az összes galuskát ilyen módon megfőztük, hőkiegyenlítés céljából merjünk ki egy evőkanálnyi forró tejet és keverjük homogén állagúra a tojássárgájával. Adjunk hozzá még egy evőkanálnyi proteinport, keverjük simára és adagoljuk a tejhez. Amint besűrűsödik egy picit, vegyük le a tűzről.
Kis tálkákba adagoljuk a vaníliás tejet, a tetejére pedig 2-3 habgaluskát helyezzünk. Ízlésünk szerint melegen, vagy hidegen fogyasszuk.
TIPP: Természetesen proteinpor nélkül is elkészíthetitek a cukormentes madártejet, ebben az esetben vaníliaaromát vagy vaníliarúd kikapart belsejét használjátok és egy pici, nagyjából egy csapott evőkanálnyi szénhidrát-csökkentett lisztet vagy zabpehelylisztet adjatok a hőkiegyenlítéskor a tejes tojássárgájához, hogy aztán a tejhez adva tökéletes állagúra sűrűsödjön.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.