A sárgarépa-datolya kombináció fenséges az év bármelyik szakában. Ráadásul a datolya édessége miatt a nasinkhoz nem kell édesítőszert hozzáadni. 20 perc alatt szuper egészséges és elképesztően finom desszertet készíthetünk.
10 deka datolyát áztassunk be forró vízbe 1-2 órára, majd szintén 10 deka kockára vágott sárgarépával együtt tegyük az aprítóba és dolgozzuk össze. Adjunk hozzá 5 deka őrölt mandulát, fél kávéskanál fahéjat, két evőkanál kókuszreszeléket, fél narancs levét és ha szükségesnek tartjuk, ízlés szerinti mennyiségű édesítőszert. Keverjük össze! Ha úgy érezzük, hogy a masszánk a kelleténél kicsit lágyabb lett, tömörítsük kókuszreszelékkel, ha keményebbnek tartjuk, narancslével lágyíthatjuk.
Nedves kézzel formázzunk kis golyókat a masszából és hempergessük meg kókuszreszelékben. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Jó étvágyat!
További receptekért és tuti tippekért kövessetek minket a facebookon is IDE KATTINTVA.
SZKE
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.