Töltsd fel vitaminkészleteidet és energetizáld magadat egy egészséges nasival!
Kockázz fel egy sütőtököt, főzd meg, majd miután lecsöpögtetted, pürésítsd szép homogén állagúra. A sütőtök püréből mérj ki 12 dekát, adj hozzá 5 deka őrölt mandulát vagy kesudiót, két evőkanálnyi mézet és 8 deka durvára darált gluténmentes zabpelyhet. Keverd össze és tedd a hűtőbe 20-30 percre. Az idő elteltével a massza szépen formázhatóvá válik, így könnyedén tudsz majd belőle golyókat gömbölygetni. Fogyasztásig mindenképpen tartsd a hűtőben, de valószínűleg pillanatok alatt el fog fogyni, úgyhogy akár dupla adagot is készíthetsz rögtön.
TIPP: Törekedj arra, amikor mézet vásárolsz, hogy lehetőség szerint közvetlenül a termelőtől szerezd be, így nagy az esélyed arra, hogy megbízható forrásból, jó minőségű termékhez jutsz. Sajnos a bolti mézek jókora része cukrozott, silány minőségű, így ha teheted, jó messziről kerüld el.
Tudtad?
A magas C-vitamin tartalma miatt kiváló antioxidáns a sütőtök, a magjából sajtolt olaj E-vitaminban gazdag, így a kettő együtt tovább fokozza a szervezetre gyakorolt gyulladáscsökkentő hatást. A sütőtökben lévő karotinoidok megkötik a káros szabadgyököket, káliumtartalma miatt pedig remek méregtelenítő hatású.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.