Készítettünk már rizsliszt felhasználásával isteni paradicsomos alapú négysajtos pizzát, most ismét elővettük ezt a bevált receptünket, ezúttal azonban nagyobb pogácsaszaggatót is vettünk elő mellé a fiókból. És hogy mi lett az eredmény? Helyes kis minipizzák, amiknek nem lehet ellenállni.
Másfél deci tejet egy nagy csipet cukorral meglangyosítunk és egy kockaélesztő felét felfuttatjuk benne. 50 deka rizslisztet összekeverünk ízlés szerinti mennyiségű sóval, egy jókora evőkanál olajjal és hozzáadjuk a felfuttatott tejes élesztőt. Gyúrjuk jól össze, takarjuk le egy konyharuhával és tegyük meleg helyre egy fél órára.
Rizsliszttel beszórt nyújtódeszkán nyújtsuk ki a tésztát, én nagyobb pogácsaszaggatóval szép kör alakú tésztácskákat szaggattam belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatom. A tetejét mindegyiknek tejföllel megkentem, majd megszórom ízlésem szerint zöldfűszerekkel, akár újhagymával is, végül pedig jöhet rá gazdagon a reszelt sajt. Kedved szerint választhatsz a feltétek közül, rakhatsz rá bármilyen felvágottat, szalámit, sonkadarabokat, darált húst, de gombát, brokkolit és kukoricát is.
Előmelegített sütőben 160 fokon nagyjából 10-12 perc alatt készre sütöm.
A bejegyzés trackback címe:
https://lollipopnasik.blog.hu/api/trackback/id/tr7712510007
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.