Talán nem mindenki tudja, de augusztus 20-a nem csak államalapításunk ünnepe, hanem az új kenyér napja is. Egészségtudatos blog révén mi a lehető legkevesebb szénhidráttartalmú kenyérhelyettesítő receptjét hoztuk nektek a mai napon. A felhőkenyér tökéletes szendvicsnek, nasinak, lángos helyett, pizzaalapnak és pita helyett is használhatjuk. Süthető sütőben, serpenyőben és goffri-sütőben is. 15 perc alatt elkészül. Próbáld ki te is!
Melegítsük elő a sütőt, közben pedig három tojás válasszunk szét. A fehérjékből verjünk kemény habot, a sárgájához adjunk hozzá egy natúr tömlősajtot, egy nagy csipet sót és ízlés szerinti zöld fűszereket, fűszereket. Mi rozmaringot és egy nagy csipet chia magot tettünk hozzá. Dolgozzuk össze a tojást, a sajtot és a fűszereket, majd óvatosan adjuk hozzá a tojásfehérjét. Miközben összeelegyítjük őket, ügyeljünk arra hogy a hab ne essen össze. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzünk kis halmokat, majd 5 percig süssük.
Ha pita helyett készítjük, érdemes serpenyőben vagy elektromos palacsintasütőben elkészíteni, ha pizza alapjaként szolgál, akkor pizzaformát vagy piteformát olajozzunk ki alaposan. Sós goffrinak is kiváló, ekkor értelemszerűen goffri-sütőben készítsük el. Kísérletezzetek bátran az ízesítéssel, fokhagymasóval, chilivel, oregánóval, bazsalikommal és parmezánnal is fenséges lesz.
Jó étvágyat!
További receptekért és tuti tippekért kövessetek minket a facebookon is IDE KATTINTVA.
SZKE
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.