Az egyik nagy kedvencünk a levendulás limonádé, ezért úgy döntöttünk, hogy mi is teszünk el szörpöt, hogy házilag is el tudjuk készíteni eme csodás nedűt. Egyszerű, gyorsan megvan, 4 alapanyagra van szükségünk és a végeredmény miatt nagyon megéri elkészíteni. Eláruljuk a titkot, hogyan csináld. ;)
Felforralom a vizet, beleteszem az édesítőt és szépen lassan keverem, míg egynemű folyadékot kapunk. A meleg vízhez hozzáadom a levendula virágokat, a citrom levét (beletettem a kifacsart citromot is, de ez természetesen opcionális), letakarom, a mesés illatú szirupunkat egy éjszakát hagyom állni. Másnap leszűröm, steril üvegbe teszem. Felbontás után mindenképpen javasoljuk hűtőben tárolni, hiszen tartósítószert nem tartalmaz.
Italok és saláták ízesítésére ajánljuk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.