A krémleves függőségem pár éve kezdődött, mikor először készítettem sütőtök krémlevest. Sok helyen olvastam, hogy a sütőtök mennyire egészséges a Béta-karotin, E vitamin, szelén tartalma miatt, illetve kiváló antioxidáns. Amióta saját ízlésemnek megfelelően krémleves formájában elkészítettem, ha lehet, mindenből krémlevest csinálok. :) Most a cukkininek van szezonja, tehát ebből kreáltam levest. Különösen a hideg napokon reggel és délután iszom belőle, és annyira jól esik! Próbáljátok ki Ti is!
Hozzávalók
1 nagyobb darab friss cukkini1 kis fej hagyma1-2 gerezd fokhagyma2 dl tejszín /kókuszkrém/1-2 ek zabpehely liszt (elhagyható)olíva olajsó, bors, bazsalikom, curry, szerecsendió
A cukkinit megmosom, szükség esetén meghámozom, félbevágom, kikaparom a magjait, felkockázom. A hagymát olívaolajon üvegesre pirítom, ráteszem a cukkinit és az apóra vágott fokhagymát, pár percig keverem, majd felöntöm vízzel, fűszerezem és főzöm kb. 20-25 percig. Ha a cukkini teljesen megpuhult, rúdmixerrel pépesítem.
TIPP: A tejszínt hőkiegyenlítéses technikával adom a leveshez. A zabpelyhet simára keverem a tejszínnel, majd hozzáadok a forró levesből 3-4 merőkanálnyit, összekeverem, végül a meleg tejszínes keveréket öntöm vissza a leveshez. ezzel a technikával nem képződnek csomók a levesben.
Újra forralom a krémlevest, 1-2 percig hagyom gyöngyözni, közben folyamatosan keverem, hogy ne égjen le. Forrón fogyasztom valamilyen levesbetéttel, például: cukkini, sajt, édesburgonya esetleg kolbász chipsszel, sajtos fokhagymás pirítóssal, tökmagolajjal. Variáljuk kedvünkre!
Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.