Nagyon megkívántam a pizzát valamelyik nap, rendelni nem akartam, jobb szeretem saját magam elkészíteni: kevésbé hizlal, olcsóbb, kedvem szerint változtathatom a feltéteket és persze sokkal egészségesebb. Közkívánatra sonkás-gombás-kukoricás feltétet tettem rá.

Tészta (kb. 2 db 32 cm-es pizza lesz belőle) :
50 dkg túró
15 dkg zabpehely
2 tojás
1 kis poharas görög joghurt
himalája só
oregánó
A hozzávalókat jól összedolgozom, gyúrható állagúra. Amennyiben a tésztánk még ragad, adjunk hozzá lisztet és gyúrjuk tovább. Kisujjnyi vastagságúra (kb. 0,8 mm) nyújtom a pizza tésztát.
Paradicsomszósz
7 dl (házi) paradicsomlevet felteszek főni, fűszerezem sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval. A szószt addig forralom, míg a kívánt állagot el nem éri, nálam ez kb. 15 percet jelentett.
A tésztát megkenem paradicsomszósszal, ráteszem a feltéteket, a legvégén a tetejére sajtot reszelek, majd 180 fokon (alul-felül sütés) sütöm 20 percig, a végén feljebb veszem a hőfokot, grill punkcióra kapcsolok, pár perc alatt aranybarnára pirítom a sajtot. Ropogós pizzát kapunk.
A másik elkészítési mód: a pizza tésztát 10 perc alatt elősütöm, majd kiveszem a tepsit, a tésztát megkenem szósszal, majd ráteszem rá a feltéteket, így sütöm tovább. Melegen tálalom.
Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal