Este vendégek jönnek hozzánk, filmezünk, beszélgetünk. Egészséges nasit szeretnék készíteni nekik, de nincs sok időm, ezért édesburgonya chipsszel és zöldséges mártogatóssal várom őket. Fél óra alatt elkészül és nagyon finom. Nézzük a recepteket!
Zöldséges mártogatós
uborka, kápia paprika, répa, zellerszár, cékla...
1 nagy pohár tejföl
1 doboz krémsajt
1 gerezd fokhagyma
bazsalikom, oregánó, kakukkfű, tárkony, majoránna, só bors, curry,
A zöldségeket hosszú, vékony csíkokra vágom. A tejfölt, a friss krémsajttal összekeverem, fűszerezem, letakarom, majd hűtőben pihentetem, míg a chips elkészül.
Édesburgonya chips

1 édesburgonya
Olívaolaj, keményítő
pirospaprika, só, bors, curry, bazsalikom

Az édesburgonyát meghámozom, /az uborka szeletelőn/ a reszelő hosszúkás részén felaprítom, így vékony karikákat kapok. Fűszerezem ízlés szerint. Mi most magyaros ízvilágot választottunk: pirospaprika, só, bors, pici curry, bazsalikom, keményítő. Beleforgatom az édesburgonyát a fűszer keverékbe, majd sütőpapíros tepsire helyezem őket szétválasztva, egyenként. Befújom olíva olajjal, sütőbe teszem 180 fokon 5-8 percet sütöm.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal