Ismét bebizonyosodott, hogy a quinoát milyen sokszínűen felhasználhatjuk, nem csak köretet, kását, süteményt készíthetünk belőle, de spenóttal, tojással és sajttal összekeverve, nagyon ízletes puffancsokat kapunk. Nézzük a receptet!
Morzsa
Mártáshoz
1 görög joghurt½ doboz sajtkrémcitromsó, bors, curry, menta, bazsalikom, fokhagyma granulátumA quinoát beáztatom 15-20 percre (azért, hogy ne legyen keserű), megmosom, majd felteszem kétszeres vízbe főni 1 kk sóval. Apróra vágom a zöldségeket, a hagymát olíva olajon megpirítom, hozzáadom a fokhagymát és a spenótot, fedő alatt megpárolom. Hagyom kihűlni, hozzáadom a tojást, fűszereket, a feldarabolt sajtot. A tésztából lapos ujjnyi vastag korongokat formázok, morzsába forgatom, kókuszolajon vagy növényi olajon megpirítom.
A görög joghurtot, sajtkrémet és a fűszereket (citrommal együtt) összekeverem, beteszem a hűtőbe, majd a puffancsokkal mellé tálalom.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.