A brownie az egyik legnépszerűbb amerikai sütemény, mely feltehetően New Englandből származik. Alapanyaga vaj, liszt, tojás, tej, csokoládé illetve cukor. Sajnos ezen összetevők nem egészségesek, de mi most megmutatjuk, hogy el lehet készíteni egészséges alapanyagok felhasználásával, ráadásul glutén- és lakózmentesen. Kávé és tea mellé tökéles kiegészítő, gyorsan elkészíthető sütemény. Kezdő háziasszonyoknak is ajánljuk, az íze pedig mennyei... Próbáljátok ki!
Hozzávalók3 tojás1/2 bögre kókuszolaj3 ek cukormentes kakaópor3 ek nyírfacukor1/2 bögre aprított mogyoró (bármilyen olajos mag)5 dkg étcsoki5-6 szem apróra vágott datolya1/2 bögre kókuszliszt1 dl növényi tej2 ek zölbanán liszt (1 db banán)fahéj, vaníliaA kókuszolajat felmelegítem. Kézi mixer segítségével a tojást az édesítővel habosra keverem,majd hozzáadom a zsiradékot és a tejet. Lassú fokozaton keverem tovább, miközben folyamatosan adagolom a száraz alapanyagokat. A tésztát sütőpapíros formába öntöm, 180 fokon kb. 25 percig sütöm.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.