Az elmúlt pár hétben nagyon szép időnk volt, de ismét beköszöntött az ősz, elmúlt a vénasszonyok nyara, egyre hűvösebbre fordul az idő, délután nagyon vágyódom a meleg levesek után. A piacon friss brokkolira leltem, nem tudtam ott hagyni, ezért most ebből készítettem krémlevest.
Hozzávalók1 fej brokkoli1 fej hagyma2 kis gerezd fokhagyma1 szál sárgarépa2 dl kókuszkrém/ tejszínsó, bors, szerecsendió, curry, kurkuma, bazsalikomA hagymát apróra vágom, olíva olajon üvegesre pirítom, majd hozzáadom a többi aprított zöldséget, illetve a rózsáira szedett brokkolit. Pár percig hagyom őket pirulni. Felöntöm tetszőleges mennyiségű vízzel (ízlés függő, hogy mennyit teszünk rá, de minimum lepje el a víz a zöldségeket), víz helyett használhatunk zöldségalaplevet is. Fűszerezem, fedő alatt hagyom a zöldségeket párolódni, egészen addig, míg a brokkoli és a répa is megpuhul. Rúdmixerrel pépesítem, felöntöm kókuszkrémmel, majd elkezdem újra melegíteni a finom levesünket. Kóstolás után újra fűszerezem, amint felforrt már félre is húzom. Levesbetéttel vagy sajttal melegen tálalom.
Fogyasszátok egészséggel!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.