Ehhez a szuper recept elkészítéséhez tényleg csupán 10 perc és néhány alapanyag szükséges. Az elkészítése pofon egyszerű, az íze eszméletlen finom. Ráadásul, plusz jó hír, hogy ez a kókuszgolyó bátran beleilleszthető gluténmentes, paleolit, laktózmentes és vegán étrendbe egyaránt.
10 deka kesudiót (ennek hiányában sima diót) és 10 deka mandulát aprítógépbe dobjuk. Öntsük egy tálba az őrölt magvakat, adjunk hozzá egy csapott evőkanál hollandkakaót vagy karobport, egy púpozott evőkanál nyírfacukrot, egy vaníliarúd kikapart belsejét, két evőkanálnyi kókuszvajat vagy mandulavajat és pár csepp mandula vagy kókusztejet. Keverjük össze alaposan. Nedves kézzel formázzunk belőle golyókat és gyors mozdulatokkal forgassuk bele a kókuszreszelékbe.
Fogyasztás előtt pihentessük a hűtőben, hogy az ízek minél inkább összeérhessenek.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.