Maradékok felhasználásából álmodtam meg ezt az elképesztően finom pohárkrémet, ami annyira bejött a család minden tagjának, hogy következő alkalommal már emberes adagot készítettem. A sütőtökös vaníliapudingos tekercs és a tiramisu-torta gyermekeként megszületett kávés pohárkrémet neked is meg kell kóstolnod!
30 deka kockára vágott sütőtököt kevés vízben puhára főzzük, lecsöpögtetjük és pépesítjük, hozzákeverünk 12 deka őrölt mandulát. 4 tojást kettéválasztunk, a sárgáját 10 deka nyírfacukorral, vagy ugyanennyi más édesítőszerrel habosra keverjük, hozzáadunk fél vaníliarúd kikapart belsejét és 5 deka vajat. Keverjük hozzá a sütőtökös mandulát. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a sütőtökös masszát. Egy lapos tepsit kibéleljük sütőpapírral, ráöntjük a tésztát és előmelegített sütőben nagyjából 20 perc alatt készre sütjük.
Amíg sül a piskótánk, készítsük el a pohárkrémet. 2,5 deciliter habtejszínt kemény habbá verjük, én most laktózmentes változatot készítettem. Hozzákeverünk két evőkanál nyírfacukrot, egy doboz szintén laktózmentes mascarpone-t, egy deci erős fekete kávét. Sajnos nekem nem sikerült a laktózmentes tejszínből habot varázsolnom, így tettem hozzá még fél zacskó zselatin expresszt is, hogy mentsem a menthetőt.
A pohár aljára kockára vágott piskótát tettem, majd öntöttem rá egy adag kávékrémet, utána jöhetett még egy réteg piskóta, majd még egy réteg krém. Fogyasztásig tároljuk a hűtőben.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal