Mint eddig láthattátok, szeretünk kísérletezni, mindig valami újat kipróbálni, alkotni. Az egyik ötletem sütőtök püré készítés közben született; arról beszélgettünk, hogy úgy ennénk egy lángost. Nos ekkor villant be, hogy mi lenne, ha a sütőtökpürét kevernénk a tésztához, kicsit szokatlan ötlet, de eldöntöttem, hogy kipróbálom... Egyszerűen szuper lett, nézzétek:
Hozzávalók
12 dkg szénhidrát csökkentett liszt10 dkg zabpehelyliszt2 dkg élesztő1 tojás0,5 dl tej1 kk himalája sópár csepp méz1 kis joghurtos pohárnyi sütőtök pürékókuszolaj a sütéshezfeltét: sajt, alacsony zsírszegény tejföl, fokhagyma, sütőtökpüréAz élesztőt felfuttatom 1 dl langyos tejben (cseppentek bele mézet is), majd a liszthez adom, hozzáteszem a szobahőmérsékletű tojást, a maradék langyos tejet és a sütőtök pürét, jól összedolgozom. Amennyiben a tészta ragad apránként adagoljunk hozzá a szénhidrát csökkentett lisztből. A tésztát tiszta konyharuhával letakarom, langyos helyre teszem, kb. 20 percet hagyom pihenni. A megkelt tésztát lisztezett deszkára helyezem, kinyújtom (vastag maradjon a tészta) egy korsóval kiszaggatom, olajos kézzel tovább formázom. A lángos tésztája a szélén vastagabb a közepe felé vékonyodik. Kókuszolajban mind két oldalát aranybarnára sütöm. Vigyázzunk, mert hamar odaéghet!
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.