A kisfiam lebetegedett, eléggé csúnyán köhögött, így a gyógyszerek mellé sok mézes teát is kapott. De a nasikat is imádja, tejtermékeket most nem ehetett, és mindenképpen olyan édességet szerettem volna neki készíteni, ami tele van vitaminnal és édesítőszer helyett mézet tartalmaz. Körbenéztem a konyhaszerkényben, kiszedegettem minden földi jót, amit csak találtam és született egy, a megszokottól merőben eltérő kókuszgolyó. Nézzétek csak!
Szükségünk lesz a chia magos golyókhoz két evőkanál chia magra, 25 gramm zabpehelyre, egy nagy marék mandulára, szintén egy jókora marék aszalt sárgabarackra, nagyjából 50 gramm datolyára, két evőkanál krémes mézre, egy evőkanál kókuszreszelékre és egy deci gyümölcslére.
A zabpelyhet, a mandulát, a sárgabarackot és a datolyát az aprítóba tesszük és durvára aprítjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és ráöntünk egy deci gyümölcslevet. Én házi meggylevet használtam, de a narancslé is nagyon jól illik hozzá. Keverjük össze és hagyjuk egy órát állni. Ha a chia és a zabpehely megszívta magát, és a masszánk formázhatóvá válik, készítsünk kis golyókat, forgassuk bele kókuszreszelékbe, sorakoztassuk egy tálra és három órára vagy akár egy egész éjszakára tegyük a hűtőbe.
A méz miatt nem ajánljuk cukorbetegeknek és szigorú szénhidrát-diétát tartóknak. Akik viszont egy igazi vitaminbombára vágynak ebben az őszi bacis időben, azok mindenképpen próbálják ki!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.