A rizsliszttel készült gluténmentes pizzánkat nem csak az ételallergiásoknak ajánljuk, hanem azoknak is, akik finomított liszt helyett egészségesebb alapanyagra szeretnének váltani.
Másfél deci tejet egy nagy csipet cukorral meglangyosítunk és egy kockaélesztő felét felfuttatjuk benne. 50 deka rizslisztet összekeverünk ízlés szerinti mennyiségű sóval, egy jókora evőkanál olajjal és hozzáadjuk a felfuttatott tejes élesztőt. Gyúrjuk jól össze, takarjuk le egy konyharuhával és tegyük meleg helyre egy fél órára.
Rizsliszttel beszórt nyújtódeszkán nyújtsuk ki a tésztát, én egy tálat ráborítottam és éles késsel körbevágtam, hogy kör alakú legyen. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezem, egy kis sűrített paradicsommal megkenem, gazdagon megszórom oregánóval, bazsalikommal és négyféle sajtot halmozok rá. Elsőként a márványsajtot szeletelem fel és helyezem rá, majd jönnek a mozzarella darabok, ezután következik a reszelt edámi és a szintén reszelt gouda.
Előmelegített sütőben 180 fokon nagyjából 15 perc alatt készre sütöm.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.