Nagyon szeretem a humuszt, szerintem tökéletes reggeli, hiszen tele van fehérjével, folsaval, vassal, cinkkel. Maximálisan feltölt egy hosszú nap kezdetén. Ráadásul ha egy kis kápia paprikával és feta sajttal felturbózzuk, a csicseriborsó íze kissé mérséklődik, így még az is boldogan falatozik majd belőle, aki alapvetően taszít a humusz markáns ízvilága.
Egy csicseriborsó konzervet leszűrünk, a tartalmát beleöntjük egy turmixgépbe vagy aprítóba, hozzá adunk egy evőkanál citromlevet, egy evőkanál olívaolajat, sót, borsot és 2-3 evőkanál szezámmag-krémet, vagyis tahinit. A csicseriborsó konzerv levéből hozzáadunk nagyjából egy decit és krémes állagúra turmixoljuk.
Egy kápia paprikát kicsumázunk, apró kockákra vágunk és hozzákeverjük a humuszhoz. Öt deka fetasajtot villával összetörünk, és szintén hozzákeverjük a masszánkhoz. Néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Pirítósra, kenyérre kenve fogyasszuk!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal