Karácsonykor mindannyian többet engedünk meg magunknak - már ami a cukrot és a finomított szénhidrátot illeti. Tesszük ezt többnyire bűntudattal, folyamatosan azon agyalva, miként fogjuk mindezt az ünnepek után ledolgozni. Nos, azt tudjuk, hogy mozgás nélkül nem megy, de a táplálkozás legalább annyira fontos, mint a rendszeres sportolás. Mi most garnélát készítettünk mennyei mártogatóssal, ami azért szuper, mert tele van fehérjével, viszont alig tartalmaz szénhidrátot. Tökéletes választás a fogyókúra kezdetére, ráadásul 5 perc alatt elkészül. Mi kellhet még? Ja, a recept! :)
A kiolvasztott garnéláról leitatjuk a nedvességet, majd felforrósítunk két-három evőkanál olajjal egy serpenyőt. Amikor már forró, beledobáljuk a garnélákat és mindkét oldalát 2-2 percig sütjük. Közben egy pohár tejfölbe teszünk egy evőkanál ketchupot, sót, borsot és ízlés szerinti mennyiségű citromlevet. Összekeverjük és kis tálkákba tesszük. A megsült garnélákat kitesszük egy tálra vagy kis kelyhekbe.
Adhatunk hozzá kockára vágott ananászt is, egészen meglepő, mennyire finom ízkombinációt kapunk. A rákkoktélt fogyaszthatjuk melegen, de hidegen is. Ha főételnek szánod, készíts mellé könnyű téli salátát!
A garnélarák glikémiás indexe 0, tehát nem emeli meg a vércukorszintet, ráadásul 100 gramm rákban mindössze 0,9 gramm szénhidrát van. Fogyasszuk bátran, ha tehetjük, illesszük be egészséges étrendünkbe!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.