Ezt a receptet még tini koromban tanultam a barátnőm anyukájától, párszor elkészítette nekünk, mikor tudta, hogy nagy buliba megyünk, és másnap szükségünk lehet rá, nagyon hálásak voltunk érte.:) A saláta finom, ízletes, nyugtatja a gyomrot, vegák esetén a virsli elhagyható, esetleg aprított csemege uborkát tehetünk a helyére. Íme a recept:
20-30 dkg apróra vágott savanyú káposzta1 kis pohár tejföl/joghurt4-5 ek házi majonéz4-5 db alma paprika apróra vágva2-3 szál virsli vékonyszeletekre aprítvasó, borsőrölt kömény ízlés szerintElkészítem a tartármártást: a joghurtot, házi majonézt, sót, borsot vegyítem. A káposztát, virslit, almapaprikát összekeverem, hozzáadom a mártást, kóstolás után újrafűszerezem. Hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket, 2-3 órával később fogyasztható.
Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.