A fánk készítése nálunk mindig a nagyim privilégiuma volt, a szalagos fánkja valami isteni volt, melyet libazsírban sütött aranybarnára. A libazsírtól picit nekem nehézen emészthetővé vált a tészta, fájt a gyomrom utána. Átdolgoztam a receptjét, a tésztát fellazítottam almával és kókuszolajban sütöttem ki. A fánkocskák nem szívták meg magukat zsírral ráadásul másnap is nagyon finomak és könnyűek. Próbáljátok ki!
Hozzávalók
4 db alma1 cs sütőpor1 db tojássó1 cs vaníliás nyírfacukorkb 25-30 dkg szénhidrát-csökkentett liszt (amennyit felvesz a tészta)2 tk nyírfacukor1 kk fahéjkókuszolaj a sütéshez
Az almát meghámozom, lereszelem, ráütöm a tojást, hozzáadom a sütőport, nyírfacukrokat, fahéjat, sót, majd a lisztet apránként (annyit, hogy összeálljon a tészta és ne ragadjon). Gluténmentes lisztkeverékkel is működik. Puha, de formázható tésztává dolgozom össze az alapanyagokat. Kinyújtom kb. 1 cm vastagra, pohárral kiszaggatom, kókuszolajban aranybarnára sütöm őket. Langyosan, házi eper lekvárral vagy nutellával fogyasztom, por állagú nyírfacukorral szórom meg.
Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.