A tökéletes mindenmentes zsemle receptjét keresem egy ideje, azt hiszem egyelőre megtaláltam,a megfelelő kombinációt, habár van egy olyan érzésem, hogy legközelebb is fogok módosítani rajta valamit. :) Nagy sikere lett a családban, próbáljátok ki Ti is!
Hozzávalók
1/2 bögre mandulaliszt, rizsliszt, tökmagliszt1 ek zabpehely1 ek puffasztott amaránt 3 ek útifűmaghéj
1/2 mk tengeri só1/2 mk szódabikarbóna3 dl meleg víz1 ek citromlé1 ek lenmagpehely
1 ek szezámmag
1 ek olívaolaj
A sütőt előmelegítjük 165 fokra. A száraz hozzávalókat kimérem, összekeverem, hozzáöntöm a meleg vizet, majd az olajat. 5-10 percre félreteszem, míg az útifűmaghéj megszívja magát. A tésztából evőkanálnyi darabokat szedek ki, kerekre formázom őket, majd sütőpapíros tepsire helyezem a tésztahalmokat. A zsemléket mézzel elkevert vízzel megkenem (célszerű félidőben megkenni őket), a szebb szín elérése érdekében. A tetejére szezámmagot szórok, kb. 40 perc alatt szépen megsülnek a kisbucik. Legközelebb talán kevesebb tökmaglisztet teszek bele és a mandulát kicserélem kölesre, vagy hajdinára, az útifűmaghéjat pedig chia magra. :)
Megjegyzés: 2 dl-es bögrét használtam.
Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.