A medvehagymás bejegyzésünk folytatása következik két tuti recepttel. Amíg van medvehagyma gyakran használom, remélem Ti is szeretitek. Nem is szaporítom tovább a szót nézzük a recepteket:
Ricottás medvehagymagolyók
12 dkg ricotta/ túró1/2 csomag medvehagyma1 ek chia mag+ 3 ek víz/ 1 tojás3 ek reszelt parmezán (más kemény sajttal lehet helyettesíteni)1 ek vajszerecsendió, só3 ek zabpehelyliszt/ durumliszt
A medvehagymát megmosom, levágom a szárát, megpárolom, majd lecsepegtetem. Hagyom egy kicsit hűlni, éles késsel apróra vágom, kinyomkodom belőle a maradék vizet. Hozzáadom a ricottát, 1 ek sajtot, tojást, lisztet, fűszereket. A masszából gombócokat formázok, majd forró vízbe dobom, s megfőzöm, mint a túrógombócot. Ha megfőtt az összes gombóc, olvasztott vajon/ olíva olajon megpirítom őket, majd sajttal megszórva, melegen tálalom.
Medvehagymás sajtos rudak
Hozzávalók:
szezámmag/ lenmag/ tökmag
A hozzávalókat kimérem, összegyúrom -a tojás fehérjén kívül- majd 30 percre hűtőbe teszem pihenni. A tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtom, majd lekenem a tojásfehérjével, s a tetejére szezámmagot vagy sajtot szórok. Tetszés szerint formázom, előmelegített sütőben 175 fokon sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütöm.
Felkészülök az év többi részére is, ezért 1-2 csokor medvehagymát le szoktam fagyasztani, apróra várom, celofánba csomagolom, mehet is a fagyasztóba.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.