Be kell vallanom jobban szeretek édes süteményeket készíteni, nem tudom megmondani miért. A család viszont sokszor előnyben részesíti a sós süteményeket, így most a kedvükre tettem ezzel a spenótos túrós táskával. Nagy sikere lett. :)
Hozzávalók ( 4 db sütihez)
Tésztához(gluténmentes tészta receptje, nem a leveles tésztáé)3 dkg rizsliszt3 dkg hajdinaliszt3 dkg darált mandula/dió1 tojás1 dl víz1 ek útifűmaghéj3 dkg vaj/ kókuszolaj
csipet só
Töltelékhez1 tk szezámolaj2 gerezd fokhagyma15 dkg friss spenót15 dkg túró1 tojás3 dkg camambert/ brie sajt
Tetejére1 tojásszezámmag
A száraz hozzávalókat kimérem (rizslisztből 3 dkg-t), hozzáadom a vajt, elmorzsolom, ezt követően beledolgozom a nedves alapanyagokat. Félreteszem 15 percere pihenni, néha kanállal megkeverem, eredményül egy ragadós tésztát fogunk kapni, ez teljesen normális, hiszen ezek a lisztek teljesen másképp viselkednek, mint a sima búzaliszt. Míg a tészta pihen elkészítem a tölteléket. Az olajon felfuttatom a fokhagymát, hozzáadom a spenótot, ha ez kellőképpen megfonnyadt, félrehúzom, hagyom hűlni, majd összekeverem a tojással és túróval. A sajtot vékony szeletekre vágom. A masszát 4 részre osztom, rizsliszttel megszórt deszkán téglalap alakúra nyújtom (gyorsan kell csinálni, mert sok lisztet vesz fel a tészta). A vékonyra nyújtott tésztára helyezem a tölteléket, erre egy darab sajtot, majd a széleit középre húzom, tojással megkenem, szezámmaggal megszórom, sütőpapírral bélelt tepsire helyezem őket. Előmelegített sütőben (175 fokon) 10-15 perc alatt aranybarnára sütöm.
Ha valakinek nincs ideje, vagy nem gluténmentesen étkezik, a táskák elkészíthetők leveles tésztából is. Nálam a képen ez látható most, mert a gluténmentes verziót elfelejtettem lefotózni. :/
Jó étvágyat hozzá! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.