Az egyik kedvenc nyári italom a limonádé, ami minden pillanatban jól esik, csillapítja a szomjam, szívesen elszürcsölgetem napozás, olvasás vagy akár kertészkedés közben is. Szeretném megmutatni Nektek az öt legjobbat, amivel biztos sikert arattok gyermekek és felnőttek körében is.
Mentás ananász
Egy kancsóba kifacsarok egy fél citromot a másik felét tetszőleges formájúra vágom. Szükségünk van még 5-10 menta levélre, ananász darabokra (lehet konzerv is). Ha az ananász friss teszek a vízbe 1 tk nyírfa cukrot is, ha konzerv akkor semmilyen édesítőt nem adok a frissítő italomhoz. A konzerv ananász levét nem teszem bele soha, szoktam érezni egy kis fémes utóízt. A gyümölcsöket mentával együtt egy kancsóba helyezem, felöntöm hideg vízzel, megkeverem, hagyom állni a hűtőben 20 percet, majd hidegen fogyasztom. Természetesen jeget is teszek bele, nekem úgy az igazi. :D
Málnás-Mentás
A menta és málna hihetetlenül finom ízkombinációt ad, érdemes kipróbálni. 1 marék málnát szórok a kancsó aljába, adok hozzá kb. 10 db kisebb menta levelet, 1-2 karika citromot, 1 ek nyírfacukrot (ezt meleg vízben felolvasztom, utána öntöm a limóba). Hagyom állni a hűtőben 20-30 percet. Mennyei lesz a végeredmény. Friss és fagyasztott málnát is használhatunk.
Áfonyás- Meggyes
Szükségünk van egy szép kancsóra, meggyszörpre, áfonyára, citromra, esetleg mentára. A meggyszörpöt én készítettem, nyírfacukorral. A kancsó vízhez öntök kb. 6 evőkanálnyi gyümölcs szirupot, hogy szép bordós színe legyen, egy fél citromot felaprítok tetszés szerint. A mentát, áfonyát (nekem darabos áfonya dzsemem van, de friss és fagyasztott áfonya is tökéletes, sőt szederrel is lehet helyettesíteni), citromot, beleszórom, a kancsóba, megkeverem hagyom picit ázni. Ízlés szerint édesítem.
Bazsalikomos eper
Nagyon rákattantam a mentára, ezért most jön két olyan ötlet, amiben nem szerepel ez a növény :D Egy nagy maréknyi epret felaprítok, adok hozzá 4-5 citromkarikát vagy lime-ot és 2-3 db kisebb bazsalikom levelet (csak azért, hogy picit pikáns legyen). Hűtőbe teszem 20 percre, hogy összeérjenek az ízek. Hidegen szervírozom.
Rozmaringos barack
Szerintem ez a limonádé a legkülönlegesebb ízvilágú. Felkockázok egy őszibarackot, fél citromot, majd a kancsóba teszem. Fél citrom levét és kb. 10 db rozmaring levelet teszek a gyümölcsökre. Felöntöm vízzel. Ízlés szerint édesítem, én tettem bele egy kevés őszibarack szörpöt is (mely nyírfacukorral készült), de ez elhagyható.
Kellemes limonádézást! ;)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.