Hétvégén megkívántunk valami édeset, körülnéztünk a kamrában, egy bevált gyümölcskenyér receptemet turbóztam fel étcsokoládéval és eperrel:
Hozzávalók:
15 dkg margarin3-4 ek. nyírfacukor5 db tojás10 dkg zabliszt15 dkg rizslisztfél csomag sütőpor/ 1 tk szódabikarbóna
20 dkg eper1 citrom reszelt héja (elhagyható)
5-5 dkg mandula, kesudió (darált)
5 dkg aprított étcsokoládé
2 evőkanál rum vagy rumaroma
A gyümölcsöt apróra vágom. Összekeverem a magokkal, és meglocsolom a rummal, majd félreteszem. A margarint habosra keverem a nyírfacukorral és az 5 egész tojással. A lisztet vegyítem a sütőporral és a reszelt citromhéjjal, majd a vajas masszához adom, s alaposan összedolgozom. A gyümölcsöt és a csokoládét a masszához keverem. Alaposan kivajazott és lisztezett (vagy sütőpapírral kibélelt), sütőformába öntöm tésztát, és előmelegített sütőben /kb. 170 fok/ aranybarnára sütöm 35-40 perc alatt. Ez az mennyiség kb. 2 őzgerinc formát tölt meg.
Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.