Kókusztejes csicseriborsó főzeléket készítettünk, ezzel próbálunk hangolódni az ősz elkerülhetetlen közeledésére. A végeredmény egy vegán, gluténmentes egytálétel lett, ami mellől nem hiányzik egy falatnyi hús sem. Ráadásul elképesztően laktató és hosszan tartó teltségérzetet is biztosít, ezért fogyókúrázók is nyugodt szívvel beilleszthetik étrendjükbe. Lássuk, hogy készült!
Hozzávalók:
2 evőkanál kókuszolaj
1 nagy fej vöröshagyma
40 deka friss paradicsom
50 deka konzerv csicseriborsó
3 deci kókusztej
2 teáskanál kókuszliszt
1 kis lime
Fűszerek:
só, bors, egy kevés fokhagymagranulátum és kömény, másfél evőkanál garam masala, egy teáskanálnyi currypor
Aprítsuk fel a vöröshagymát, kockázzuk fel a paradicsomot. Csöpögtessük le a csicseriborsót, majd tegyünk fel egy lábast a tűzre és hevítsük meg a kókuszolajat. Dinszteljük meg rajta a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a paradicsomot. Szórjuk rá a fűszereket, majd alacsony lángon fűzzük addig, amíg a paradicsom össze nem szottyad.
Nagyjából 10 perc elteltével adjuk hozzá a csicseriborsót, keverjük össze, majd öntsük hozzá a kókusztejet. Tegyük hozzá a kókuszlisztet, keverjük simára, majd forraljuk fel közepes lángon. Ha rotyog, vegyük alacsony lángra és további 10 percig fedő alatt pároljuk az ételt.
Kóstoljuk meg, ha szükséges, fűszerezzük. Zárjuk el, majd facsarjuk a tetejére a lime levét és hagyjuk langyosra hűlni.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.