A karácsony a kedvenc ünnepem az évben, talán jobban szeretem, mint a születésnapomat. :) Minden egyes nappal közelebb kerülünk hozzá, én pedig egyre jobban szeretném kiévezni minden percét. Már feldíszítettem a lakást, az irodát, illatmécsest gyújtok, így aztán lassan tényleg mindenhová bekúszik a karácsony. Természetesen a reggelimbe is belecsempésztem granola formájában, íme a recepje:
Hozzávalók
- 1,5 bögre zabpehely (GM, nagy szemű)
- 10 dkg mandula
- 5 dkg kesudió
- 3 ek chia mag
- 3 ek tökmag
- 3 ek napraforgó mag
- 3 ek lenmagőrlemény
- 1/2 bögre kókusz chips/ reszelék
- 4 dkg olvasztott kókuszolaj/ vaj
- 4-5 dkg méz
- mézeskalács fűszerkeverék (vagy fahéj+őrölt szegfűszeg ízlés szerint)
- 2 ek szárított narancshéj
- 1 kk só
- 1 bögre aszalt gyümölcs
- 1 tábla 70 %-os étcsokoládé
A sütés előtti hozzávalókat egy tálba öntöm, hozzáadom az olvasztott kókuszolajat, mézet, majd összekeverem. Sütőpapírral bélelt tepsire borítom az egészet. 150 fokra előmelegített sütőben (alul-felül sütési funkción) sütöm, de kb. 5 percenként megkeverem. A sütési idő kb. 20 perc, de ez függ a sütőtől! Nagyon oda kell figyelni, mert könnyen megéghet. Ha szép aranybarna színűre sült a zabpehely, kiveszem a tepsit a sütőből, hagyom teljesen kihűlni a granolám. Hozzáadom az apróra vágott aszalt gyümölcsöt és az étcsokoládét. Üvegbe zárva sokáig eláll.
TIPP: Szépen feldíszítve szerintem kedves, ötletes gasztroajándékot csinálhatunk belőle!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.