A gesztenyepüré rendkívül kedvelt alapanyaga a süteményeknek, édességeknek. Szerencsére lehet kapni nagyobb bevásárlóközpontokban bio és cukormenetes változatban is, így már nincs semmi akadálya, hogy beépítsük egészségtudatos, bűnmentes nassolásunkba. Most egy mandulás gesztenyebombát készítettem belőle, sütés nélkül percek alatt elkészül.
Áztassunk be fél órára két evőkanálnyi mazsolát, majd amikor megszívta magát, öntsük le róla a felesleges vizet és pürésítsük. Adjunk hozzá 25 deka kiolvasztott gesztenyepürét, két púpozott evőkanálnyi mandulalisztet vagy darált mandulát, egy evőkanál citromlevet és ízlés szerinti mennyiségű édesítőt. Jól dolgozzuk össze és formázzunk belőle golyókat. Reszelt étcsokoládéba forgassuk bele, fogyasztásig pedig a hűtőben tároljuk.
Jó étvágyat!
SZKE
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.