Az újévi fogyókúránk lendülete így másfél hónap után egy kicsit megtorpanni látszik. Elgyengültünk, bevalljuk, egyre többet gondolunk a pizzára és a forrócsokira. Már unjuk a sima salátakeverékeket is, amiket az ebédünkhöz fogyasztunk, éppen ezért most elkezdtünk intenzívebben az alternatív köretek felé kacsintgatni. Elsőként erre a cukkinis pogácsára bukkantunk, ami vegák számára főételként is remekül funkcionálhat.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb cukkini
- 2 házi vagy bio tojás (el is hagyható)
- 5 dkg mandulaliszt (szintén elhagyható)
- 3 dkg kókuszliszt
- 2 evőkanál chia mag
- 3 evőkanál útifűmaghéj
- 2 gerezd fokhagyma
- himalája só
- bors
- kevés olaj
Elkészítése:
- A cukkinit megpucoljuk, kettévágjuk, kikaparjuk a magjait, majd nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.
- Lesózzuk, majd nagyjából tíz perc elteltével, amikor már érezhetően levet engedett, kinyomkodjuk.
- Belekeverjük a többi hozzávalót az olaj kivételével. Természetesen a fenti mennyiségek módosíthatók annak függvényében, hogy mekkora a cukkiniből készítjük az ételt, mennyire nyomkodtuk ki, és tettünk-e bele tojást. A lényeg, hogy fasírt állagot kapjunk, tehát könnyen tudjunk a masszából formás kis golyókat készíteni.
- Sorakoztassuk zsírpapírral bélelt tepsibe, egy kevés olívaolajjal fújkáljuk meg mindegyik kis pogácsánkat, hogy ne száradjanak ki sütés közben. 250 fokon (alsó-felső fokozaton) 20 percig sütjük.
Készíthetünk hozzá bármilyen mártást kedvünk szerint. Húsok és halak mellé köretnek, de főételnek vagy egyszerű délutáni snack-nek is tökéletes választás.
Eszti
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.