Ez egy nagyon praktikus recept, mivel sósan és édesen is fogyasztható (az édesítéstől függően), úgy variáljuk, ahogyan szeretnénk, ráadásul diétába is illeszthető, hiszen kevés szénhidrátot és sok fehérjét tartalmaz.
Hozzávalók:
25 dkg túró
12 dkg zabpehelyliszt
1 mk szódabikarbóna
½ citrom reszelt héja
1 késhegynyi fahéj
2-3 ek xylit (bármilyen más édesítő)
3 tojás
Kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés
A tojásokat felverem villával, a többi alapanyagot egy edénybe helyezem, ráöntöm a tojásokat, majd kézi mixerrel jól összedolgozom. Kókuszolajban kisütöm. Célszerű egy nagy serpenyőben vagy palacsintasütőben elkészíteni, így egyszerre 2-3 darab puffancsot tudunk kisütni, ezzel meggyorsítjuk a folyamatot.
Mellé mentás őszibarackot tálaltam. Az őszibarackot és a mentát apróra vágtam, kis mézet tettem rá, majd pár percig melegítettem a tűzhelyen, hogy jobban összeérjenek az ízek.
Jó étvágyat hozzá!
További receptekért és tuti tippekért kövessetek minket a facebookon is IDE KATTINTVA.
HH
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.