A proteinporokat nem csak a testépítők fogyasztják előszeretettel, hanem a fogyókúrázók is, hiszen magas fehérjetartalma mellett szinte semmi szénhidrátot nem tartalmaz. Többféle ízben lehet kapni és nyugodtan kísérletezzünk vele süteményekbe liszt helyett. Készíthetünk belőle palacsintát, gyümölcslevest sűríthetünk vele, én azonban most egy villámgyors mikrós "bögrést" csináltam belőle. Van rá öt perced?
Egy tojásból, három evőkanál proteinporból, két evőkanál kókuszreszelékből (vagy kókuszlisztből) és egy deci tejből sűrű palacsintatésztát készítünk. Megy bele egy késhegynyi sütőpor, picike olaj és bármilyen gyümölcs vagy cukrozatlan kakaó, esetleg étcsokoládé. Én négy kocka étcsokit összezúztam, fél barackot kockára vágtam és belekevertem a tésztába. Mivel a proteinporok többsége édes ízű, így általában nincs szükség arra, hogy plusz édesítőszert adjunk a tésztához. A masszát öntsük bele egy kis tűzálló, hőálló tálkába, én egy kicsi jénai tálat választottam. Már mehet is a mikróba a legmagasabb fokozatra öt perce.
Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, csak utána varázsoljuk ki az edényből. Bögrébe öntve hasonlóképpen, ugyanennyi idő alatt elkészül. Igazi életmentő nasi, ha rád tör az édesség utáni vágy.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.