Ismerős a smarni vagy a kaiserschmarrn? Más néven császármorzsa. Édesítővel és zabpehelyliszttel készítettük el, hogy a diétázók is bele tudják illeszteni az étrendjükbe, reggeliként vagy ebéd után desszertnek esetleg uzsonnának. Kóstoljátok meg!
Hozzávalók:
3 db tojás
3-4 ek eritrit
1,5 dl tej
12 dkg zabpehelyliszt
½ vanília rúd kikapart magja
½ citrom reszelt héja
csipet fahéj
csipet só
kókuszolaj/vaj
Elkészítés
A tojásokat szétválasztom. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem. A sárgáját az édesítővel szintén habosra keverem, hozzáadom a tejet és a lisztet. Ízesítem citromhéjjal, vaníliával és egy pici fahéjjal. A sárgáját a fehérje habra öntöm, majd óvatosan, fakanállal összedolgozom őket, vigyázva arra, hogy a fehérjehab ne törjön meg.
Serpenyőben felhevítek egy pici kókuszolajat, beleöntöm az összes tésztát, az egyik oldalát megsütöm, majd elkezdem darabokban megfordítani- egyben nem fog sikerülni, hiszen a tészta alja megsült, a teteje teljesen nyers maradt-, a megfordított darabokat még kisebbekre tépkedem a fakanállal, így kapjuk meg a szaggatott császármorzsánkat. Gyorsan kell forgatnunk a tésztát, mert hamar oda tud égni az alja.
Melegen, lekvárral vagy kompóttal tálaljuk.
Fogyasszátok egészséggel. :)
További receptekért és tuti tippekért kövessetek minket a facebookon is IDE KATTINTVA.
HH
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.