Az ehető virágokról óráig tudnánk mesélni, sokan azonban nem tudják, hogy mennyire egészségesek és milyen gazdagon felhasználhatóak. Persze vannak, akik ódzkodnak tőle, nekik és mindenki másnak is ajánljuk a legnépszerűbb, legismertebb ehető virág, vagyis a levendula alapanyagként való hasznosítását. Most egy fantasztikusan finom vajas tésztába tettük, az eredmény pedig egy tökéletes aprósütemény lágy ízkombinációval. Muszáj kipróbálnod! Van rá 20 perced?
10 deka zabpehelylisztet, 5 deka mandulalisztet keverjünk össze, adjunk hozzá 12 deka olvasztott kockamargarint. Két tojást 10 deka xilittel vagy eritrittel keverjünk habosra, adjunk hozzá egy jókora evőkanálnyi levendulavirágot és forgassuk össze a lisztes, vajas keverékkel. Kivajazott kis fém vagy szilikon formákba adagoljuk és előmelegített sütőben süssük 10 percig.
Tipp: csak akkor szedd ki a formából, ha már kihűlt, így biztosan nem fog szétesni a süteményed.
Jó étvágyat!
SZKE
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.