A tegnapi nyári napsütés meghozta gyümölcsét, a kertben megérett a szeder, egy kisebb tállal tudtam leszedni, így közkívánatra szederkrémlevest készítettem vacsorára. Szeretek mindenből krémlevest és turmixot csinálni, most egy új receptet próbáltam ki. Lássuk!
Hozzávalók:
1 l tej (lehet laktózmentes is)
2-3 ek vanília puding
½ vanília rúd kikapart magja
40-50 dkg szeder
2 db őszibarack
3-4 ek méz (egyéb más édesítő szer)
1 késhegynyi fahéj
4-5 menta levél
csipet só
1 kis doboz joghurt
Elkészítés
A gyümölcsöket megmosom, jól lecsepegtetem, turmixolom, egy szűrőn átpasszírozom, azért hogy a magok ne kerüljenek bele, az isteni levesünkbe. A tejet alacsony lángon elkezdem melegíteni, a pudingot összekeverem egy pici tejjel, beleteszem a vanília kikapart magjait, majd beleöntöm a lábosba. A tejet forráspont előtt leveszem a tűzről. A vaníliás meleg tejhez hozzáadom a mézet (vagy bármilyen más édesítőt), illetve ízesítem sóval, fahéjjal és apróra vágott menta levéllel. Hagyom hűlni kb. 30 percet, hozzákeverem az átpasszírozott szedret, az egészet még egyszer jól összedolgozom a botmixerrel, hogy krémes állagot kapjak. Ha teljesen kihűlt, hozzáadom a natúr joghurtot. Hidegen tálalom.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.