Néhány alapanyag és nagyjából 20 perc kell ennek a csodás fügetortának az elkészítéséhez. Ezt kezdőknek is csak ajánlani tudjuk, ugyanis elrontani nem nagyon lehet. A fügék folyamatosan érnek szeptember végéig, próbáljátok ki Ti is!
A tortánk alapját vajas kekszből készítjük el. Mi most csak egy pici tortát készítettünk, így 7 deka cukormentes ledarált háztartási kekszekre és nagyjából 5-6 deka margarinra van szükség. Ha nagyobb tortaformátok van, akkor 15 deka keksz és 10-12 deka margarinnal dolgozzatok. A szoba-hőmérsékletű margarint összemorzsoljuk a keksszel és a tortaformánk aljára nyomkodjuk egyenletesen.
A fügés krémünkhöz szükség lesz egy 500 ml-es light mascarpone-ra és három szép nagy szem fügéhez. A mascarpone-t tegyük egy tálba, csavarjunk bele egy citrom levét, adjunk hozzá ízlés szerinti mennyiségű, nagyjából 2-3 evőkanálnyi eritritet és három füge kikapart belsejét. Robotgéppel dolgozzuk össze és halmozzuk rá a kekszre. Egyenletesen oszlassuk el a krémet a keksz tetején, díszítsük negyedekbe vágott fügékkel és tegyük a hűtőbe fogyasztásig, de legalább fél órára.
Tipp: Ha még habosabb krémet szeretnénk készíteni, akkor tehetünk a mascarpone-hoz cukrozatlan felvert habtejszínt is. Ebben az esetben ne felejtsünk el habfixálót is használni, különben könnyen úgy járhatunk, hogy szétfolyik a krémünk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.