Egy igazi olasz előétel, melynek elkészítése Itáliában tartományonként változik. A mi kedvencünk a paradicsomos- mozzarellás verzió. Színesíthetjük, padlizsánnal, cukkinivel, tonhallal, sőt Toszkánában a bruscetta egy szelet pirított kenyeret jelent házi olíva olajon megpirítva és fokhagymával bedörzsölve /fettunta/. Íme az egyszerű, de annál finomabb recept.
1 friss ropogós héjú ciabatta kenyér
3-4 paradicsom
friss bazsalikom levelek
2-3 gerezd fokhagyma
jó minőségű olíva olaj
A paradicsomokat megszabadítom a héjától (1 percre forró vízbe dobom) majd a bazsalikommal együtt apróra vágom. Sózom, borsozom. A kenyér mind két oldalát olíva olajon megpirítom, fokhagymával bedörzsölöm, ráteszem a paradicsomot, mozzarellával díszítem.
TIPP: Kevesebb olajjal is készítheted: a szeletelt ciabattákat sütőben megpirítom, fokhagymával bedörzsölöm, rátszem a paradicsomot és a mozzarellát, majd beteszem a bruschettás kenyereket a sütőbe, annyi időre, hogy a sajt megolvadjon a tetején.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.