Gyerekkorom nagy kedvence a sült gesztenye mellett a fahéjas mandula, megérzem az illatát,veszek egy zacskóval és addig eszem, amíg van. Sajnos a fahéjat cukorral keverik, így teljesen egészségtelen ráadásul hizlal is, szóval elhatároztam, hogy készítek otthon nyírfacukorral, így alakkímélőbb és egészségesebb.
Hozzávalók
1 bögre olajos mag (mandula, kesudió, törökmogyoró)4-5 ek nyírfacukor/xylit1 tojásfehérje1 tk fahéj
A tojásfehérjét habosra keverem, beleöntöm a mandulát és a fahéjas nyírfacukrot, összekeverem. Sütőpapíros tepsire helyezem, 120 fokon kb. 30 percig sütöm. Sütés közben többször megkeverem, átforgatom a magokat, hogy egyenletesen piruljanak meg. Miután kihűlt, hasonlóan ropogós lesz, mint a cukros változat.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.