Igazi alakbarát, pofonegyszerűen elkészíthető muffinokat hoztunk nektek, amiket az ősz hangulata és ízvilága leng körbe. Fő alapanyagaink most az alma mellett a mák és a dió, illetve diópótló voltak. Nézzétek, mit sütöttünk ki belőlük!
10 deka meghámozott, lereszelt almához hozzáadunk 10 deka darált mákot, 7 deka eritritet, egy tojást, egy késhegynyi sütőport, egy evőkanál olajat és fél deci tejet. Jól összekeverjük, muffin formákba adagoljuk és előmelegített sütőben 160-170 fokon 15 perc alatt készre sütjük. Mielőtt kivesszük a sütőből, végezzünk tűpróbát, ha szükséges, pár percet még hagyjuk a sütőben sülni. Ebből a mennyiségből nekünk hat mákos muffinunk lett.
Hasonlóképpen járjunk el az őrölt dióval vagy diópótlóval is. A gluténérzékenyek nem készíthetik dejóval, a benne található búzacsíra miatt, ők mindenképpen diót használjanak.
Szintén 10 deka megpucolt, lereszelt almához adjuk hozzá a 10 deka diót/dejót, 7 deka édesítőszert, egy tojást egy késhegynyi sütőport, egy evőkanál olajat és fél deci tejet. Ha gondoljuk, megbolondíthatjuk egy kávéskanál mézeskalács-fűszerkeverékkel, hogy kimaxoljuk az őszi hangulatot. Adagoljuk a muffin formákba, és tegyük be az előmelegített sütőbe hasonló hőfokon. Negyed óra elteltével már kész is az illatos, szinte teljes mértékben szénhidrátmentes, egészséges muffinunk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.