Bevallom őszintén, gyerekkorom meghatározó nasija volt a vaníliás krémtúró. Eziránt érzett rajongásom az évek folyamán semmit sem csökkent, egészségtudatos táplálkozásomba azonban már régóta nem fér bele a cukorral és ízfokozókkal felturbózott bolti változat. Nézzétek, én hogy csinálom a laktózmentes, cukormentes krémes finomságot, amit minden fogyókúrázó bátran ehet.
Két tojássárgáját habosra keverek két evőkanál édesítőszerrel. Hozzáadok két deci laktózmentes tejet, egy mokkáskanál vaníliaaromát és egy iciri-piciri csipet sót. Egy kis lábasba öntöm és alacsony lángon főzve besűrítem. Hagyom kihűlni, hozzáadok 250 gramm laktózmentes túrót és egy botmixer segítségével homogén állagúra turmixolom. Az elkészült krémtúrót kis tálkákba adagolom, a tetejére most gránátalmát szórtam.
TIPP: A gránátalma megpucolása, a finom magok kinyerése nem könnyű feladat. Ha csak kettévágjuk és egy kanállal nekiesünk, hogy kikaparjuk a belsejét, a lé össze-vissza fog fröcskölni.
Jó módszer lehet, ha a keresztbe vágott gránátalmát lefelé fordítjuk egy tál fölé és egy kanál segítségével egész egyszerűen kiütögetjük belőle a magokat. Ennél azonban még hatékonyabb, ha szintén a keresztbe kettévágott a gyümölcsöt egy vízzel megtöltött tálba tesszük és abba szedegetjük ki a magokat. Ezután már csak le kell öntenünk a vizet, a magokat lecsepegtetjük és már mehetnek is a krémtúróra.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.