Leesett az első hó, sütöttünk gesztenyét, tököt, jöhet a harmadik nagy téli kedvencem a forralt bor. Három egészen új ízben készítettem el eme finom italt. Próbáljátok ki, nálunk nagy sikere volt. Egy bögre forralt bort szürcsölgetve igazán kellemes estéket lehet eltölteni, tökéletes házibuliba, társasozáshoz, beszélgetős estékhez és filmezéshez is. Nézzük a recepteket!
Meggyes vörösboros
Egy üveg vörösbort öntsünk egy lábasba, tegyünk bele egy bögre meggyet (befőtt vagy fagyasztott is tökéletes), pici édesítőt, egy egész fahéjat, 6-8 db szegfűszeget, majd kezdjük el melegíteni, de még forráspont előtt vegyük le a tűzről, hogy az alkohol ne párologjon el. Melegen fogyasztjuk.
Almás fehérboros
Az elkészítési metódus ugyanaz, mint a vörösborosnál, azzal a különbséggel, hogy a meggyet kicseréljük alma/ körte szeletekre vagy cikkekre vágott narancsra (birsalma kompót is mehet bele) illetve fehérbort használunk.
Epres rozés
Ez a legújabb kreációm, megéri kipróbálni, mert isteni. A rozé borhoz epret esetleg más bogyós gyümölcsöt teszek, fahéjjal és szegfűszeggel fűszerezem, édesítem, melegítem és már készen is van.
Kellemes forralt borozást mindenkinek! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.