A hideg estéken kifejezetten jólesik egy krémesen lágy leves. Ha pedig ez még a tél ízeit is megidézi, valóban teljes élményt adhat. Mostani krémlevesünk közpéppontjában a lilakáposzta áll, aminek domináns ízét almával, narancslével mérsékeltük, az aromát és a maximális ízorgiát pedig egy leheletnyi kardamommal emeltük ki. Ráadásul receptünk tejmentes, így ételallergiások és a vegán étrendet követők is bátran fogyaszthatják.
Négy adag krémleveshez szükségünk lesz egy fej lilahagymára, fél fej lilakáposztára, egy nagy almára, egy narancs reszelt héjára és két narancs kifacsart levére. Fél fej lilahagymát vágjuk fel, szeleteljük fel, szeleteljük fel a lilakáposztát és az almát is. Tegyük egy nagy lábasba és öntsük fel annyi alaplével, hogy ellepje. Adjuk hozzá a narancs reszelt héját, a két narancs kifacsart levét, két evőkanál édesítőszert és egy kávéskanálnyi kardamomot.
Fedjük le és főzzük addig, amíg a káposzta meg nem puhul. Nagyjából fél óra elteltével puhul meg a lilakáposzta, ekkor botmixerrel vagy turmixgépbe pürésítsük homogén állagúra. Kóstoljuk meg, s ha szükséges, ízlésünk szerint fűszerezzük még egy kicsit. Ha az édes ízeket szeretjük, nyugodtan adhatunk hozzá még egy evőkanál édesítőszert.
Tálaláskor a tetejére öntsünk egy kávéskanálnyi tökmagolajat és díszítsük aprómagvas keverékkel.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.