Avokádóval és datolyával születik újjá és válik maximálisan egészségessé mindannyiunk kedvenc édessége, a csoki mousse. Persze ezúttal is elfelejtjük a cukrot, most pedig lisztre sem lesz szükségünk, így akár éjfélkor is bátran nekieshetünk a finomságunknak. Az ételallergiásokra figyelve növényi tejet használtunk, így receptünk gluténmentes, cukormentes, tejmentes diétába tökéletesen beilleszthető.
Egy csomag aszalt datolyát áztassunk be néhány órára hideg vízbe. Amikor megpuhult, öntsük le róla és nyomkodjuk ki belőle a vizet. Két avokádót vágjunk ketté, szedjük ki a magját és kaparjuk ki a belsejét. Egy turmixgépbe vagy aprítógépbe dobjuk bele a datolyákat, az avokádót, majd adjunk hozzá két deci mandulatejet, és öt deka holland kakaót. Turmixoljuk homogén állagúra, ha nem találjuk elég édesnek, adjunk hozzá még ízlés szerinti mennyiségű édesítőszert.
A krémes mousse-t adagoljuk kis tálakba és fogyasztásig hűvös helyen tálaljuk. A tetejét díszíthetjük idénygyümölcsökkel, aszalványokkal vagy olajos magvakkal is.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.