Régi családi recept, apukám tanulta Ausztráliában a család kint élő tagjaitól. Az avokádót trópusi, szubtrópusi és mediterrán vidékeken világszerte termesztik. Nagyon tápláló, sok fehérjét és olajat tartalmazó terméshúst (zsiradéktartalma mintegy 25%) nyersen fogyasztják. Íze önmagában nem erőteljes, ezért sok fűszerrel szokták elkészíteni. Nézzük a receptet!
Hozzávalók
2 db avokádó2 db főtt tojás2 ek sajtkrém (én Philadelphiát használtam)só, bors1 gerezd fokhagyma2 ek házi majonéz1/2 citrom leveAz érett puha avokádót hosszába elvágom, kicsit megcsavarom, szétszedem, a belsejét egy kis tálba helyezem, villával szétnyomkodom (én botmixszerrel pépesítettem, így gyorsabb :)), a főtt tojást, apróra vágom, hozzáadom az avokádóhoz. A masszát fűszerezem, beleteszem a majonézt és a sajtkrémet, jól összedolgozom, a végén belefacsarom a citromot (így kevésbé színeződik el). Az avokádó levegő hatására oxidálódik, barna, esetleg feketés színt kaphat a krémünk teteje, ne ijedjünk meg nem romlott, sajnos ez a termés sajátossága. Engem nem zavar, összekeverem és így kenem a kenyérre, akinek ez problémát okoz a felső réteget kanállal vagy késsel eltávolíthatja. Frissen is fogyasztható, én hagyom egy éjszakát pihenni, hogy jobban összeérjenek az ízek. Zöldségekkel és pirítós kenyérrel fogyasztom.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.