Szeretek karácsonyra kézzel készített ajándékokat is adni, illetve ha vendégségbe megyünk, mindig viszek valami apróságot. A december abszolút a nassolás hónapja, ilyenkor mindenki süt-főz, vagy azon gondolkozik, mit készítsen. Egy szuper recepttel szeretnénk mosolyt csalni az arcotokra. Nem olyan macerás elkészíteni, mint egy bon-bont, de legalább olyan finom! Nem lehet belőle eleget készíteni, annak ellenére, hogy nagyon tömény (egyszerre két darabnál többet nem tudok megenni belőle). Nézzük a receptet!
Először is beteszem a lejátszóba a kedvenc karácsonyi CD-m. :)
A tejszínt felmelegítem, beletördelem a csokoládét, lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett hevítem, míg a csokoládé fel nem olvad. Ha a csoki elérte az olvadáspontját, hozzá adom a nutellát, fűszereket illetve a kakaóporral elkevert a mézet. Amikor homogén krémet kapok, leveszem a tűzről, hagyom hűlni, majd 1-2 óra elteltével 1 éjszakára (de min. 10-12 órára) a hűtőbe teszem pihenni. Másnap kis golyókat formázok a masszából, amelyeket kakaóporba vagy darált mandulába forgatok!
Elkészítenéd a házi cukormentes nutelládat? Mutatjuk, hogyan csináld!
Hozzávalók:
20 dkg mogyoró
20 dkg étcsokoládé
1 ek xylit (célszerű por alakot készíteni belőle)
3 ek kókuszolaj
3 ek kakaópor (cukormentes)
1 csipet só
A mogyorót teflonos serpenyőben, vagy sima sütőben 160 fokon megpirítjuk, folyamatosan kevergetjük, rázogatjuk, hogy ne égjenek oda a magok. Kiöntjük egy tiszta konyharuhára, ledörzsöljük a mogyoró héját, mert ez keserű ízt adna krémünknek. Aprítóba helyezzük és elkezdjük pépesíteni, ugyanúgy, mint a mogyoróvajat. 2-3 perc múlva hozzáadjuk az olajat, a xylitet illetve egy csipet sót. Vízfürdő felett megolvasztjuk a csokoládét, majd a mogyorós masszához adjuk. Az aprító segítségével tovább keverjük a krémet, addig, míg egyneművé válik. Üvegbe öntjük, hűvös helyen tárolva 3-4 hétig eláll, de garantáljuk, hogy addig nem fog megmaradni. :)
Jó nassolást! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.