Mese keksz a nagy gyermekkori kedvencem. Januártól gluténmentes diétát tartok, de az édességről és a péksütikről nem tudok lemondani, ezért már most elkezdtem a kísérletezést. Nézzük a mindenmentes mesekeksz receptjét:
12 dkg növényi zsiradék5 dkg ertrit/xylit12 dkg méz5 dkg hajdina liszt10 dkg kókuszliszt10 dkg mandulaliszt10 dkg zabpehelyliszt (gluténmentes)1 kk szódabikarbóna1 kis tojás1 csipet só1/3 kk szegfűszeg, gyömbérpor, koriander, kardamom, fahéj
Felolvasztom a vajat a mézzel és az eritrittel, A száraz anyagokat egybeöntöm, majd a nedves anyagokhoz szitálom, a hozzávalókat összegyúrom, hagyom hűtőben egy éjszakát pihenni. Másnap lisztezett deszkán vékonyra nyújtom, kiszúró formákkal kiszaggatom, sütőpapíros tepsin sütöm kb. 10 percig. Használhatunk kifejezetten kekszek, csokis kekszek készítésére alkalmas szilikon formát is (legközelebb azzal készítem el:)) Ha kihűltek az illatos kekszek az alját olvasztott étcsokiba mártom, így még finomabb.
Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.