Karácsony második napjára három ujjnyi maradt a mákos és szintén három ujjnyi a diós bejgliből. A kisfiam elpusztította a puszedlik és mézeskalácsok háromnegyedét, így abból is már csak néhány darab árválkodott a fémdobozban. Ebédre viszont vendégek jönnek hozzánk, így muszáj valami desszertet prezentálni az ünnepi menü lezárásaként.
Arra gondoltunk, felturbózzuk a karácsonyi süti-maradékokat, hogy aztán egészen fenséges módon születhessenek ujjá. És milyen jól tettük! Eszméletlen finom desszert lett a végeredmény!
A bejgliket, a puszedliket és a mézeskalácsokat összedaraboltam és nagyjából egy deci langyos tejjel beáztattam. Nyírfacukros vaníliapudingot készítettem, ráöntöttem még melegen és gyors mozdulatokkal összekevertem. A tetejére ízlés szerint tegyünk gyümölcsöket, olajos magvakat. Hidegen vagy melegen tálaljuk, ahogy kedvünk tartja.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.