Édesanyám még karácsonykor készítette el ezt az elképesztően finom vega finomságot. Mi akkor pikáns, édes-sós nasiként fogyasztottuk, most pedig főételnek készítettem el Anya receptje alapján.
Egy fej apróra vágott vöröshagymát, két gerezd zúzott fokhagymát forró olajban pároljuk puhára, majd a tűzről levéve keverjünk hozzá 4 deka natúr gesztenyemasszát és egy csipet szegfűborsot. Botmixerrel turmixoljuk össze, majd tegyünk hozzá egy kávéskanálnyi kakukkfüvet, 5 deka zabkorpát, 4 deka őrölt mandulát, egy narancs reszelt héját, 1,25 deci száz százalékos narancslevet, egy tojást és ízlés szerinti mennyiségű sót, illetve borsot. Keverjük össze alaposan, ne lepődjünk, meg, ha egy lágy masszát kapunk.
Egy kivajazott kisebb tepsibe vagy őzgerincformába öntjük, elsimítjuk és előmelegített sütőben 180 fokon bő fél óráig sütjük. Ha megsült, ne borítsuk ki azonnal a formából, hanem hagyjuk, hogy magától teljesen kihűljön. Fogyasztásig tedd a hűtőbe, hogy az ízek még jobban összeérjenek és a sült pástétom kissé megdermedjen. Így lesz tökéletes az állaga.
Készíts hozzá aszalt szilvás mártást! Nem kell ehhez mást tenned, mint kompótot készíteni az aszalt szilvából. Tegyél hozzá fahéjat, szegfűszeget és egy pici sót. Ha a szilva megpuhul, turmixold össze és máris tálalhatod a gesztenyepástétom mellé.
TIPP: A finomság akár főételnek is tökéletesen megfelel. Készíts hozzá tepsis édesburgonyát, így kimaxolhatod a pikáns, téli ízvilágot
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.