A reggeli habos kávémat nem tudom elképzelni valamilyen apró sütemény nélkül, nekem ez így együtt ad teljes élményt. Szeretem az újdonságokat, ezért mindig keresek,kutatok, próbálkozom, újítok. Mivel minden reggel kávézom, gyakran sütök kekszeket, így sokszor fogtok találkozni szárazabb tea és kávé mellé illő harapnivalókkal, ez is egy ilyen recept lesz, nézzük hogyan készítem:
Hozzávalók:
5 dkg mazsola beáztatva és kinyomkodva10 dkg apróra vágott aszalt szilva6 dkg puha margarin4-5 dkg nyírfacukor2 kisebb tojás15 dkg gluténmentes zabpehely1/4 kk fahéj5 dkg apróra vágott mandula/ kesudió
A száraz alapanyagokat egy tálba öntöm. A margarint habosra keverem a nyírfacukorral, majd hozzáadom a tojásokat, végül a száraz alapanyagokat. Ha túl lazának érezzünk 1-2 ek. zabpehelylisztet tehetünk bele, alapvetően egy könnyű állagú habos masszát kell kapnunk. Sütőpapírral bélelt tepsire kanállal kis zabpelyhes halmokat helyezek. 150 fokos sütőben kb. 12-15 perc alatt készre sütöm. Vigyázzunk, mert az alja könnyen odaéghet.
Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.